Unde putem sa preschimbam banii din vechea emisiune monetara

Postat la 27 decembrie 2010 44 afişări

Bancnotele imprimate pe suport de polimer si monedele metalice din vechea emisiune monetara vor putea fi preschimbate incepand cu data de 3 ianuarie 2011 la patru sucursale din tara ale BNR, informeaza banca centrala.

Este vorba despre sucursalele Bancii Nationale a Romaniei din Bucuresti, Iasi, Cluj si Timis, unde preschimbarea se va putea face pe termen nelimitat, fara taxe si comisioane, prin prezentare la ghiseu sau remitere prin posta.

Pana la data de 31 decembrie 2010, bancnotele si monedele din vechea emisiune (lei vechi) pot fi preschimbate, fara taxe si comisioane, si la unitatile Bancii Romane pentru Dezvoltare - Groupe Societe Generale, prin prezentare la ghiseu.

La ora actuala sunt in circulatie monede si bancnote din emisiunile 2005 si 2008, care le-au inlocuit pe cele dinainte de denominarea leului din 2005. Legea denominarii monedei nationale prevedea initial schimbarea banilor vechi in curs de trei ani de la incetarea puterii lor circulatorii, adica pana la 31 decembrie 2009. BNR a decis insa ulterior sa permita populatiei sa schimbe leii vechi pe termen nelimitat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finante,
monede,
bancnote,
lei,
BNR,
BRD,
preschimbare
/actualitate/unde-putem-sa-preschimbam-banii-din-vechea-emisiune-monetara-7848006
7848006
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.