Una dintre cele mai puternice companii din lume o să dea afară 12.000 de oameni

Autor: Florin Casota Postat la 08 decembrie 2017 2764 afişări

Lucurile se schimbă extrem de rapid în noua economie globală, iar startup-urile din tehnologie cresc uimitor de repede. Doar câteva companii care au fost prezente în prima ediţie a Fortune 500 se mai află astăzi în clasament deoarece companiile mari se schimbă greu şi asta duce la pierderi. Astăzi o altă companie gigant a anunţat că vrea să concedieze 12.000 de oameni pentru a reduce costurile.

Una dintre cele mai puternice companii din lume o să dea afară 12.000 de oameni

General Electric plănuieşte să concedieze 12,000 de persoane implicate în partea de energie a conglomeratului pentru a tăia din costuri şi a stabiliza compania, scrie Bloomberg.

Această eliminare de slujbe înseamnă o reducere de 18% a personalului. Cel mai mare producător de turbine cu gaz din lume a declarat că unitatea de energie trebuie să devină mai eficientă pe măsură ce clienţii companiei se îndepărtează de sursele de energie pe bază de combustibili fosili.

Această mişcare este o continuare a strategiei de reducere a costurilor implementate de către directorul executiv John Flannery, care a redus deja utilizarea avioanelor şi a întârziat lucrările la noul sediu din Boston, de când a preluat conducerea în august. Compania va vinde anumite business-uri şi va reevalua cheltuielie în anumite zone precum cercetarea şi dezvoltarea.

Acţiunile companiei au scăzut cu 44% de la începutul anului.

Reducerea forţei de muncă va ajuta GE să-şi atingă obiectivul de a tăia 1 miliard de dolari din costurile structurale ale unităţii de energie electrică. Compania vrea să reducă cheltuielile cu 3,5 miliarde de dolari în anul 2018.

GE avea aproape 300,000 de angajaţi anul trecut, iar divizia de energie electrică, cea mai mare a companieie, a avut vânzări de 26,8 de miliarde de dolari. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.