Una dintre cele mai mari companii aieriene din lume tocmai a anunţat ca anulează 800 de zboruri, afectând peste 100.000 de pasageri

Autor: Dorin Oancea Postat la 01 septembrie 2022 123 afişări

Una dintre cele mai mari companii aieriene din lume tocmai a anunţat ca anulează 800 de zboruri, afectând peste 100.000 de pasageri

Compania germană Lufthansa a anunţat că va fi nevoită să anuleze 800 de zboruri vineri, afectând probabil 130.000 de pasageri, după ce sindicatul piloţilor a anunţat o grevă de o zi, relatează Reuters.

Sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) a declarat miercuri târziu că negocierile salariale au eşuat şi că piloţii Lufthansa vor organiza o grevă de 24 de ore începând de joi, imediat după miezul nopţii, afectând atât serviciile de pasageri, cât şi cele de marfă.

Lufthansa a precizat că anularea zborurilor va afecta aeroporturile din Frankfurt şi Munchen, adăugând că mai multe zboruri vor trebui să fie anulate şi joi.

VC cere o creştere salarială de 5,5% în acest an pentru cei peste 5.000 de piloţi şi compensaţii automate pentru inflaţie după aceea.

"Sperăm să ne întoarcem la negocieri cât mai curând posibil", a declarat joi un purtător de cuvânt al Lufthansa. "Cu toate acestea, nu putem suporta creşterile de costuri asociate cu cererile VC", a adăugat el.

Grevele şi lipsa de personal au forţat deja companiile aeriene, inclusiv Lufthansa, să anuleze mii de zboruri în această vară şi au provocat cozi de ore pe marile aeroporturi, frustrându-i pe turiştii dornici să călătorească după blocajele COVID-19.

Lufthansa s-a confruntat deja în acest an cu greve ale angajaţilor din domeniul securităţii şi ale personalului de la sol din cauza salariilor.

Compania aeriană a declarat că face tot posibilul pentru a minimiza efectele grevei piloţilor de vineri, dar nu poate exclude anularea sau întârzieri în unele cazuri în weekend.

Acţiunile companiei aeriene au scăzut cu 3,5% la ora 0930 GMT.

Michael Niggemann, membru al consiliului de administraţie al Lufthansa responsabil pentru resurse umane, a declarat că greva este de neînţeles şi a apărat oferta "foarte bună şi echilibrată din punct de vedere social" a companiei aeriene.

Lufthansa a oferit un total de 900 de euro în plus la salariul de bază pe lună, în două etape pe o perioadă de 18 luni.

De asemenea, joi, biroul german pentru carteluri a interzis Lufthansa să încheie până la noi ordine acordurile de cooperare pe termen lung cu compania aeriană charter Condor, afirmând că transportatorul naţional împiedică Condor să o concureze pe distanţe lungi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lufthansa,
grevă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.