Un start-up orădean a anunţat la început de an o finanţare de 7 milioane de dolari, iar printre investitori se numără şi Google. Ce vor să dezvolte fondatorii companiei

Autor: Ioana Matei Postat la 05 ianuarie 2020 558 afişări

Un start-up orădean a anunţat la început de an o finanţare de 7 milioane de dolari, iar printre investitori se numără şi  Google. Ce vor să dezvolte fondatorii companiei

Typing DNA, companie înfiinţată în România în 2016 de antreprenorii Adrian Gheară, Cristian Tamaş şi Raul Popa, care şi-a mutat recent sediul central la New York, a anunţat că a primit  o finanţare de 7 milioane de dolari. Runda de finanţare de tip serie A a fost condusă de Gradient Ventures, fondul de investiţii al Google care se axează pe inteligenţă artificială. Au participat însă şi Techstars Ventures şi fondul de investiţii european GapMinder.

Compania cu origini în Oradea se axează pe soluţii de securitate cibernetică şi vrea să dezvolte inteligenţă artificială care să identifice oamenii în funcţie de modul în care tastează.

Potrivit lui Raul Popa, CEO-ul companiei, citat de presa internaţională, fondurile vor fi direcţionate înspre dezvoltarea reţelei suport şi uneltelor necesare pentru integrarea serviciilor Typing DNA cu alte aplicaţii online.

Riscul atacurilor cibernetice asupra conturilor online este din ce în ce mai mare - un hacker de pildă atacă la fiecare 39 de secunde. De asemenea, este estimat ca valoarea cheltuielilor legate de breşele de securitate să ajungă la 150 de milione de dolari în 2020, potrivit venturebeat.com.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anunt,
companie,
dezvoltare,
finantare,
google

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.