Un senator PSD vrea limitarea tarifelor RCA doar în funcţie de vechimea vehiculelor

Postat la 24 septembrie 2016 109 afişări

Un senator PSD a depus o propunere legislativă în Parlament prin care doreşte să stabilească prin lege tarifele RCA şi să elimine din preţurile asigurărilor obligatorii criteriile bazate pe vârstă sau sex.

''În asigurarea obligatorie raporturile dintre asigurat şi asigurator, drepturile şi obligaţiile fiecărei părţi, precum şi valoarea maximală în cazul asigurării obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule sunt stabilite prin lege'', se arată în propunerea legislativă iniţiată de senatorul PSD Ovidiu Donţu.

Tot în textul propunerii, el precizează faptul că aceste tarife maximale se calculează prin aplicarea următoarelor cote la valoarea de achiziţie a vehiculului înainte de prima înmatriculare – 1% pentru cele având o vechime de maxim 10 ani şi 1,5 pentru cele mai vechi de 10 ani.

''În calculul primei de asigurare este interzisă folosirea unor criterii bazate pe vârsta sau sexul persoanei care are obligaţia de a încheia aceasta asigurare'', se mai arată în propunerea lui Ovidiu Donţu, care susţine că astfel s-ar ajunge la o mai echitabilă stabilire a valorii primelor de asigurare RCA.

În expunerea de motive, Donţu precizează că ''a înţeles'' că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă în domeniu, dar că ''plafonarea anunţată se pare că nu este ceva cert''.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PROIECTE DE LEGE,
RCA,

ALEPH STORY: Dezvoltatorii vor lua în vizor hotelurile vechi pentru a le demola şi pentru a dezvolta hoteluri şi blocuri noi. O discuţie cu Dana Ciriperu, Ziarul Financiar şi Dan Pavel, editor-prezentator ŞTIU

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.