Un român de 22 de ani a fost inclus în topul celor mai inteligenţi tineri din Europa

Postat la 15 iulie 2016 1768 afişări

Un român de 22 de ani a fost inclus în topul celor mai inteligenţi tineri din Europa

Numele Cornel Amariei nu spune foarte multe pentru sibieni. Însă are o rezonanţă în companii precum Continental, Apple sau Airbus. Recent a fost inclus de Forbes pe lista scurtă a celor mai promiţători tineri din Europa. De aproximativ patru luni Cornel Amariei s-a mutat în Sibiu, după mai bine de trei ani petrecuţi în Germania. Şi este încântat de alegerea făcută.

Cornel este bucureştean. Are 22 de ani şi un CV mai bogat decât mulţi dintre noi când ieşim la pensie. Este unul dintre cei mai inteligenţi români, faptele vorbind pentru el. Lucrează de la 16 ani, la 13 ani a construit primul robot, iar când era în clasa a IX-a a primit medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Proiecte Informatice din Turkmenistan pentru un alt robot creat de el.

Până la 19 ani deja îşi trecuse în CV companii precum Apple sau Airbus. După ce a terminat liceul a fost admis la Massachusetts Institute of Technology din Statele Unite ale Americii, însă a preferat să studieze în Europa, la Jacobs University din Bremen

Până în toamna anului trecut nici nu fusese în Sibiu. Acum locuieşte în centrul istoric, la două minute de Piaţa Mare, şi spune că oraşul este mai european decât se aştepta.

    ”Am locuit în Germania aproape patru ani şi Sibiul mi s-a părut oraşul cel mai apropiat de mediul în care am trăit. Mi se pare un oraş foarte atipic pentru România, cel puţin în partea de dincolo de Carpaţi, unde am trăit eu. Sincer să fiu, deşi am călătorit foarte mult în lume, în Sibiu nu fusesem şi am rămas uimit, nu-mi venea să cred că sunt în România. M-a impresionat liniştea, în primul rând. Când am venit vorbeam la telefon, cred că în faţa hotelului Continental-Forum, şi discutam cu amicii că nu-mi venea să cred că în jurul meu sunt români care pot să vorbească încet şi civilizat. Asta chiar m-a impresionat.  Pot să adaug curăţenia, dar numai în centrul istoric”, a declarat Cornel pentru Turnul Sfatului.

Cornel lucrează în prezent pentru compania Continental, unde conduce mai multe proiecte de cercetare şi inovaţie în domeniul automotive. Şi-a dorit să facă parte din echipă după ce a aflat de existenţa unui proiect inovator care l-a atras foarte mult.

    ”Mai nou există în Continental un proiect numit eBIKE, se referă la biciclete electrice. Am aflat de proiect înainte să aplic la Continental şi mi-a stârnit foarte mult interesul pentru că o corporaţie atât de mare se implică într-un proiect ce aduce mai mult cu un start-up. Este o discrepanţă mare între cele două aspecte şi asta m-a atras. Am insistat să fiu implicat în el şi încă sunt implicat. Proiectul rulează în Nurenberg şi destul de mult timp am fost şi acolo. Aşteptările mele au fost să lucrez în acest proiect şi acolo sunt. eBIKE este doar unul dintre proiectele în care lucrez, acum conduc undeva către zece proiecte”, a spus Cornel Amariei.

Cititi mai multe pe www.turnulsfatului.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
proiect,
proiecte,
sibiu,
airbus,
apple,
companii,
cv,
europa,
germania
/actualitate/un-roman-de-22-de-ani-a-fost-inclus-in-topul-celor-mai-inteligenti-tineri-din-europa-15528026
15528026
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.