Un purtător de cuvânt al rebelilor confirmă execuţii extrajudiciare comise în estul Ucrainei

Autor: Iuliana Enache Postat la 02 august 2014 44 afişări

Un purtător de cuvânt al rebelilor din estul Ucrainei, Igor Druz, a confirmat că aceştia au efectuat execuţii extrajudiciare pentru "prevenirea haosului" şi disciplinarea trupelor, potrivit unui interviu acordat BBC News Online.

Igor Druz, care este consilierul comandantului militar al rebelilor Igor Strelkov şi purtător de cuvânt al acestora în regiunea Doneţk, unde se ocupă de ideologia mişcării, şi-a prezentat viziunea privind aşa-numitul stat "Novorusia" pe care speră să îl construiască în această zonă.

El este un susţinător al eticii creştin-ortodoxe şi al valorilor familiale şi se opune homosexualităţii. Druz speră ca pedeapsa cu moartea să se legalizeze pentru infracţiunile cele mai grave şi este sigur că cei mai mulţi dintre rebeli îi susţin iniţiativa.

"De câteva ori, în situaţia de urgenţă, am efectuat câteva execuţii prin împuşcare pentru a preveni haosul. Ca urmare, trupele noastre, cele care s-au retras din Slaviansk, sunt foarte disciplinate", a declarat el pentru BBC, adăugând că aceste "execuţii" au trimis un semnal important restului forţelor rebele.

Druz a declarat că rebelii vor înfiinţarea unui stat responsabil din punct de vedere social, care să protejeze valorile creştine. El a precizat, de asemenea, că Guvernul ucrainean este "total ilegitim".

"Aceste persoane au venit la putere prin comiterea de crime şi orchestrarea unei lovituri de stat. Acum comit crime de război. Ne bombardează oraşele. Bombardează oraşele şi aruncă vina pe luptătorii noştri. Este un nonsens. De ce am bombarda noi oraşele care sunt sub controlul nostru?", se întreabă el retoric.

Refugiaţii care fug de luptele din est au declarat pentru CNN că ei cred că Guvernul ucrainean bombardează zone rezidenţiale şi se plâng că au fost nevoiţi să plece rapid, fără vreo avertizare din partea Guvernului.

Peste 1.500 de persoane ar fi fost ucise în conflictul care a erupt în Ucraina în aprilie, după ce rebelii şi-au declarat independenţa de noul Guvern de la Kiev.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
EXECUŢII,
/actualitate/un-purtator-de-cuvant-al-rebelilor-confirma-executii-extrajudiciare-comise-in-estul-ucrainei-13024334
13024334
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.