Un program de guvernare pentru SUA

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 17 noiembrie 2013 34 afişări

Janet Yellen, nominalizată pentru preşedinţia Rezervei Federale a SUA, a declarat în această săptămână că economia şi piaţa muncii evoluează "mult sub potenţial" şi că va fi nevoie de ameliorări notabile pentru ca Fed să decidă să pună capăt programului de stimulare monetară care a umflat activele instituţiei până la 4.000 mld. dolari.

Un program de guvernare pentru SUA

Industria auto şi piaţa imobiliară îşi revin, însă şomajul s-a majorat (de la 7,2% în septembrie la 7,3% în octombrie), iar numărul americanilor care muncesc sau caută de lucru a scăzut la minimul ultimilor 35 de ani. Economia a crescut în al treilea trimestru cu 2,8% faţă de acelaşi interval din 2012, după 2,5% în al doilea trimestru.

Jent Yellen a promis că Fed va impune standarde de capital şi lichiditate mai înalte pentru băncile mari, spre a combate percepţia publică, foarte răspândită, că autorităţile se feresc să impună reglementări mai dure în sectorul financiar pentru că în SUA există într-adevăr bănci "too big to fail" care au interesul să nu fie deranjate.

Yellen urmează să-şi preia noua funcţie în februarie 2013.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-program-de-guvernare-pentru-sua-11700746
11700746
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.