Un poet, devenit lider rebel, declară război militarilor aflaţi la putere în Myanmar

Autor: Petru Mazilu Postat la 04 august 2023 47 afişări

Un poet, care luptă pentru democraţie şi a devenit lider rebel, a declarat război militarilor aflaţi la putere în Myanmar, potrivit Reuters.

Un poet, devenit lider rebel, declară război militarilor aflaţi la putere în Myanmar

Maung Saungkha, una dintre cele mai proeminente figuri care luptă pentru democraţie în Myanmar, spune că grupul său armat intenţionează să cucerească un teritoriu în inima ţării pentru a se confrunta cu militarii aflaţi la putere.

Saungkha a anunţat că este vorba despre un obiectiv strategic pentru Armata de Eliberare a Poporului Bamar (BPLA), o grupare formată în urma loviturii de stat a militarilor din februarie 2021. Noua grupare a fost pregătită de militari şi a căpătat experienţă de luptă în zonele de frontieră ale ţării.

Cei mai mulţi membri ai BPLA sunt budişti bamar, un grup etnic care reprezintă două treimi din populaţie şi care domină centrul Myanmarului, unde îşi au sediul instituţiile guvernamentale.

La început, membrii BPLA aveau doar pistoale de lemn şi pistoale cu aer comprimat pentru antrenamente. În prezent, gruparea deţine câteva puşti M16 şi AK-81 şi împrumută arme de la alţi rebeli, potrivit lui Maung Saungkha.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
poet,
myanmar,
rebel

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.