Un nou tip de plajă la Constanţa: o să fie primul oraş din Europa care va avea aşa ceva

Postat la 18 iulie 2017 321 afişări

Începând cu sezonul estival 2018, Constanţa va fi primul oraş din Europa care va avea o plajă special concepută pentru persoanele cu dizabilităţi. Proiectul este iniţiat de psihologul Adrian Gemănaru, nominalizat la World Autism Festival pentru elaborarea unor terapii de recuperare a copiilor cu autism, dar şi cu alte dizabilităti.

 Un nou tip de plajă la Constanţa: o să fie primul oraş din Europa care va avea aşa ceva

Sectorul de plajă din zona Faleză Nord, întins pe o suprafată totală de 22.000 mp şi cu o deschidere la mare de 200 metri, este pus la dispoziţie de Administraţia Bazinală Dobrogea-Litoral pentru activităţi terapeutice, organizate de Centrul “Marea Neagră” din Constanţa.

 

Parcul terapeutic va cuprinde două zone de şezlonguri (100 de locuri), două zone de cearşafuri (1.000 de locuri), rampe de acces, o scenă pentru evenimente, grădină senzorială de relaxare, punct de hidratare, două locuri de joacă, o zonă de stimulare auditivă şi una de stimulare vizuală şi tactilă, o alee senzorială, un atelier de olărit,  scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilităţi şi un cort de prim ajutor. 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.