Un nou cutremur în lumea crypto: Monede de peste 600 de milioane de dolari au dispărut fără explicaţie din wallet-urile gigantului falimentar FTX

Postat la 12 noiembrie 2022 1253 afişări

Un nou cutremur în lumea crypto: Monede de peste 600 de milioane de dolari au dispărut fără explicaţie din wallet-urile gigantului falimentar FTX

Mai mult de 600 de milioane de dolari în criptomonede au părăsit vineri portofelele companiei falimentare FTX, fără o explicaţie clară, scrie Coin Desk. 

La scurt timp după aceea, FTX a declarat pe canalul său oficial Telegram că a fost aplicaţia şi siteul au fost piratate, instruind utilizatorii să nu instaleze noi actualizări şi să şteargă toate aplicaţiile FTX.

"FTX a fost piratat. Aplicaţiile FTX sunt malware. Ştergeţi-le. Chat-ul este deschis. Nu intraţi pe site-ul FTX, deoarece s-ar putea descărca troieni", a scris un administrator de cont în chat-ul Telegram Support FTX. 

Câteva ore mai târziu, consilierul general al FTX a dezvăluit într-un tweet că FTX US şi FTX.com îşi mutaseră toate activele digitale ”la rece” şi că a accelerat procesul din cauza hackerilor. "În urma depunerii declaraţiilor de faliment în baza Capitolului 11 - FTX US şi FTX.com au iniţiat măsuri de precauţie pentru a muta toate activele digitale în depozite", a declarat Miller. "Procesul a fost accelerat în această seară - pentru a atenua daunele la observarea tranzacţiilor neautorizate."

Potrivit datelor, diverse tokenuri Ethereum, precum şi Solana şi Binance Smart Chain au ieşit din portofelele oficiale ale FTX şi s-au mutat pe burse descentralizate precum 1inch. Atât FTX, cât şi FTX US par a fi afectate.

Platforma de tranzacţionare crypto FTX a intrat vineri în insolvenţă, în timp ce Sam Bankman-Fried demisionează din poziţia de CEO, însă saga continuă, în contextul în care prăbuşirea neaşteptată a uneia dintre cele mai mari platforme la nivel global a atras atenţia autorităţilor din SUA, Europa şi Canada, potrivit Bloomberg.

Bankman-Fried a fost înlocuit la conducerea companiei de John J. Ray, însă va rămâne alături de companie pentru a ajuta în perioada următoare.

Alte aproximativ 130 de companii afiliate FTX fac parte din cererea de intrare în insolvenţă, inclusiv firma de tranzacţionare Alameda Research, de la care a plecat întreaga criză de lichiditate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
declaratii,
piratare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.