Un nou centru de cercetare IT la Bucureşti

Autor: Marius Oncu Postat la 27 iulie 2014 92 afişări

Ministerul Ştiinţei din Coreea de Sud şi Ministerul pentru Societatea Informaţională din România au deschis, în această săptămână, un centru de cercetare la Bucureşti, unde vor fi derulate mai multe proiecte în următorii trei ani.

Un nou centru de cercetare IT la Bucureşti

Potrivit acordului semnat între cele două ministere, centrul din Bucureşti va identifica proiecte pilot din sectorul IT, pe care le va şi dezvolta ulterior, "încurajând colaborarea între Agenţia Naţională a Societăţii Informaţionale (NIA) din Coreea şi Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare în Informatică (ICI) din România".

România şi Coreea de Sud au convenit să asigure fiecare câte 1 milion de dolari pentru finanţarea de astfel de proiecte.

Principalele domenii de interes vor fi extinderea reţelelor de internet în bandă largă, precum şi îmbunătăţirea infrastructurii publice cheie (Public Key Infrastructure - PKI) şi a securităţii informatice.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-nou-centru-de-cercetare-it-la-bucuresti-12986255
12986255
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.