Un nou candidat sloven pentru un post în CE va fi propus "în două-trei zile"

Autor: Anna Primac Postat la 09 octombrie 2014 32 afişări

Slovenia va propune "în două-trei zile" un nou candidat pentru funcţia de comisar european, a anunţat miercuri seara Guvernul sloven, după respingerea lui Alenka Bratusek de către Parlamentul European (PE).

"Voi face tot ceea ce este necesar pentru ca Guvernul să găsească un nou candidat corespunzător (...) în două-trei zile", a declarat premierul Miro Cerar în faţa jurnaliştilor, la Milano, potrivit agenţiei slovene de presă STA.

Bratusek, un fost premier care a fost desemnată pentru postul de vicepreşedinte însărcinat cu Energia în Comisia Juncker, a fost respinsă cu o largă majoritate. Ea s-a retras atât în urma unei prestaţii neconvingătoare în audieri, cât şi a unor negocieri între dreapta şi socialiştii din cadrul PE.

Cerar a anunţat negocieri cu privire la o nouă candidatură încă de miercuri seara. Un adversar politic al lui Alenka Bratusek, el şi-a exprimat "regretul" că ţara sa a "pierdut o ocazie unică de a ocupa o poziţie-cheie în Comisia" prezidată de luxemburghezul Jean-Claude Juncker.

Bratusek, învinsă în alegerile legislative din Slovenia, în iulie, a profitat de ultimele săptămâni cât s-a aflat în funcţia de premier pentru a se include pe o listă cu trei potenţiali candidaţi sloveni pentru postul de comisar european, provocând critici dure din partea clasei politice din ţara sa.

Miro Cerar, succesorul ei la Ljubljana, s-a opus în mod public acestei candidaturi. El s-a declarat miercuri seara "surprins" de respingerea compatrioatei sale de către deputaţii europeni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
CE,
SLOVENIA
/actualitate/un-nou-candidat-sloven-pentru-un-post-in-ce-va-fi-propus-in-doua-trei-zile-13373001
13373001
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.