Francois Hollande susţine ideea instituirii unei zone demilitarizate la frontiera turco-siriană

Autor: Mihai Draghici Postat la 08 octombrie 2014 36 afişări

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, susţine crearea unei zone demilitarizate între Siria şi Turcia pentru primirea şi protejarea refugiaţilor, anunţă Palatul Elysée, după o conversaţie pe care şeful statului francez a avut-o cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, relatează AFP.

"Preşedintele Franţei a insistat pe necesitatea de a evita masacrarea populaţiilor din nordul Siriei. Susţine ideea avansată de preşedintele Erdogan privind instituirea unei zone demilitarizate", subliniază Preşedinţia de la Paris.

"Cei doi lideri au evocat situaţia alarmantă din nordul Siriei, în special din oraşul Kobane", asediat de militanţii grupului terorist Stat Islamic, adaugă Palatul Elysee.

"Francois Hollande şi Recep Tayyip Erdogan au puncte de vedere similare privind necesitatea oferirii de asistenţă suplimentară opoziţiei moderate din Siria pentru a lupta contra grupului Stat Islamic şi a regimului Bashar al-Assad", precizează comunicatul.

Erdogan a pledat de mai multe ori pentru instituirea unei zone demilitarizate la frontiera dintre Turcia şi Siria şi pentru intrerzicerea zborurilor în nordul Siriei, în scopul protejării zonelor cucerite de forţele opoziţiei moderate siriene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
TURCIA,
SIRIA
/actualitate/francois-hollande-sustine-ideea-instituirii-unei-zone-demilitarizate-la-frontiera-turco-siriana-13372232
13372232
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.