Un nou AVERTISMENT al Coreei de Nord. Coreea de Sud: Este regretabil că regimul este iritat de informaţii de presă

Postat la 16 aprilie 2013 19 afişări

Seulul a calificat drept "regretabil" un ultimatum lansat marţi de către Phenian, care a ameninţat că atacă ţara în cazul în care aceasta nu îşi cere scuze pentru manifestaţii ostile faţă de regimul stalinist, în contextul în care Statele Unite s-au declarat pregătite să negocieze.

Un nou AVERTISMENT al Coreei de Nord. Coreea de Sud: Este regretabil că regimul este iritat de informaţii de presă

 "Este regretabil că (regimul din Coreea de) Nord este iritat de informaţii de presă" şi se serveşte de ele pentru a "lansa ameninţări la adresa" Coreei de Sud, a declarat pentru jurnalişti un purtător de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării.

"Vom adopta (măsuri) de represalii severe şi hotărâte în cazul unor provocări orchestrate, indiferent care ar fi motivele", a adăugat purtătorul de cuvânt Kim Min-seok.

Avertismentul Phenianului a fost lansat după o zi de la plecarea secretarului de Stat american John Kerry din Asia de Nord-Est, unde a efectuat un turneu de patru zile, cu scopul de a exprima susţinerea americană faţă de aliaţii săi sud-coreeni şi japonezi, îndemnând China să îşi calmeze vecinul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-nou-avertisment-al-coreei-de-nord-coreea-de-sud-este-regretabil-ca-regimul-este-iritat-de-informatii-de-presa-10752070
10752070
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.