Un ministru polonez contestă legalitatea realegerii lui Tusk în fruntea Consiliului European

Postat la 27 martie 2017 39 afişări

Witold Waszczykowski, ministrul de Externe al Poloniei, pune sub semnul întrebării legalitatea realegerii fostului premier polonez Donald Tusk în funcţia de preşedinte al Consiliului European, susţinând că a fost ales în urma unui scrutin "fals" şi acuzând UE de "standarde duble", notează AP.

Un ministru polonez contestă legalitatea realegerii lui Tusk în fruntea Consiliului European

Donald Tusk a fost reales, la începutul lunii martie, în cursul summitului de la Bruxelles, în funcţia de preşedinte al Consiliului European, cu un mandat din iunie 2017 până în noiembrie 2019.

Ministrul polonez a declarat că la acest summit a fost organizat un "pseudo-vot" pentru Tusk, fiind pusă doar întrebarea cine este "împotrivă", însă nu şi cine este "pentru" sau se abţine. Waszczykowski a declarat pentru postul de televiziune N24 că nu a existat şi un vot pentru contracandidatul propus de Polonia.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.