Un mare grup bancar prezent şi în România a fost atacat de hackerii. Câţi clienţi au fost afectaţi

Postat la 26 iulie 2017 502 afişări

Cel mai mare grup bancar italian, UniCredit SpA, a anunţat miercuri că a înregistrat atacuri cibernetice asupra datelor clienţilor, aproximativ 400.000 dintre clienţii săi italieni fiind afectaţi de accesul neautorizat la datele lor, existând posibilitatea să fi fost divulgate detalii privind conturile lor bancare şi datele personale, transmite Agerpres, care citează Reuters. Atacurile au fost realizate printr-un partener comercial extern, care nu a fost identificat de UniCredit.

Un mare grup bancar prezent şi în România a fost atacat de hackerii. Câţi clienţi au fost afectaţi

"Banca a adoptat imediat toate măsurile necesare pentru a preveni o repetare a acestui tip de intruziune", se arată într-un comunicat al UniCredit.

Miercuri dimineaţă, la Bursa de la Milano acţiunile UniCredit au scăzut cu 1% după anunţarea informaţiilor, apoi au înregistrat un declin de 0,6%, la 16,9 euro.

UniCredit este prezentă în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit Ţiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.