Un lanţ românesc de restaurante atacă McDonald’s şi KFC în centrele comerciale din Capitală

Postat la 02 noiembrie 2016 254 afişări

Un lanţ românesc de restaurante atacă McDonald’s şi KFC în centrele comerciale din Capitală

Lanţul de restaurante de tip fast-food Spartan continuă procesul de extindere prin deschiderea unei unităţi în recent inauguratul Veranda Mall, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei. Spartan ajunge astfel la 28 de restaurante în toată ţara: 11 proprii şi 17 în sistem de franciză. Investiţia în noul restaurant este de 100.000 de euro, iar în primele patru zile clienţii au cumpărat preparate în valoare de 7.000 euro. Cifra de vânzări prognozată pentru primul an de activitate a Spartan-Veranda Mall este de 400.000 de euro.

“Oborul este o zonă cu tradiţie şi cu o importanţă comercială ridicată, al cărei specific îl cunosc foarte bine, deoarece am lucrat cinci ani într-un restaurant de aici. Obiectivul nostru este să avem câte o unitate Spartan în fiecare mare centru comercial sau mall din Bucureşti, astfel că, atunci când am fost remarcaţi în Sun Plaza şi am primit, din partea cunoscutei companii de servicii imobiliare CB Richard Ellis, propunerea de a intra şi în Veranda Mall, am acceptat fără reţineri. Am semnat contractul încă din 2014 şi ne-am pregătit, eu şi echipa mea, temeinic pentru acest eveniment.

.Experienţa deschiderii şi administrării celorlalte trei restaurante Spartan francizate, m-a ajutat să fac faţă tuturor provocărilor inerente şi am reuşit să fim gata chiar cu o zi înainte de deschiderea oficială a Veranda Mall”, a declarat Constantin Puiu, Senior Partner Spartan Food, francizatul Spartan pentru Veranda Mall.

Restaurantul ocupă o suprafaţă de 70 m2 în zona de vizibilitate maximă a food-court-ului. În primele zile de funcţionare, Spartan Veranda Mall a fost vizitat de 1.500 de clienţi, cifră obţinută din numărul de bonuri eliberate la casă.

„Suntem foarte mulţumiţi de rezultatul eforturilor noastre care s-au concretizat într-un restaurant cu un design inovator, unde se servesc preparate de o calitate ireproşabilă. În ceea ce priveşte amenajarea, am mizat pe creativitate şi am transformat stâlpul din centrul spaţiului într-un element important de decor care captează atenţia în mod pozitiv.

Aici am amplasat şi simbolul mărcii, casca spartanică! Toţi cei 15 angajaţi au ca principală grijă atenţia la nevoile clienţilor. De altfel, investiţia în instruirea personalului şi schimbul de experienţă între restaurantele din reţea sunt aspecte pe care noi, la Spartan, punem foarte mare preţ: periodic, o parte din echipa de management merge la un stagiu de pregătire la centrul de la Botoşani”, a adăugat Constantin Puiu.

“Deschiderea din Veranda Mall face parte din procesul de extindere şi consolidare a mărcii Spartan pe piaţa autohtonă. Veranda este primul mall de proximitate pentru locuitorii uneia dintre cele mai traficate zone a capitalei, iar mixul de chiriaşi este unul bine echilibrat, inclusiv pe zona destinată restaurantelor, unde oferta este variată. Spartan este un business cu un concept foarte bine gândit, care are la bază ingrediente proaspete, din zona mediteraneeană, carne preparată asemănător cu gyrosul grecesc, dar şi elemente originale, inedite, cu influenţe diverse. Îmi pare bine că de acum şi clienţii Veranda Mall se vor putea bucura de aceste preparate deosebite”, a explicat Anişoara Bătăiosu, Director General S.C. Strong MND Corporation S.R.L., compania deţinătoare a francizei Spartan.

SC Spartan Food Restaurante SRL, înfiinţată în anul 2014, este deţinută de Constantin Puiu, a primit franciza Spartan pentru restaurantele din Sun Plaza, Mega Mall, ParkLake şi Veranda Mall şi are 60 de angajaţi în aceste patru centre comerciale. Planurile sale de extindere cuprind deschiderea a două noi restaurante Spartan, în 2017, în zonele de nord şi de vest ale Bucureştiului.

Spartan face parte din grupul de francize S.C. Strong MND Corporation S.R.L, companie francizoare care deţine şi platforma www.francizelacheie.ro. Lanţul de restaurante a fost fondat în 2012 de Ştefan Mandachi şi numără 28 de restaurante, dintre care 11 sunt restaurante proprii şi alte 17 sunt în sistem de franciză, deschise în capitală şi în 16 oraşe din ţară: Suceava, Arad, Braşov, Iaşi, Cluj, Timişoara, Botoşani, Galaţi, Brăila, Focşani, Târgu-Jiu, Craiova, Piteşti, Turnu-Severin, Deva, Râmnicu Vâlcea.

Cifra de afaceri înregistrată la nivelul întregului grup (restaurante proprii şi restaurante francizate) este de 12 milioane de euro. În cele 11 restaurante deţinute de Strong MND Corporation, societatea francizoare, sunt angajate peste 200 de persoane, iar în total, în toate cele 28 de unităţi lucrează peste 500 de oameni.

Lanţul de restaurante Spartan va continua extinderea în capitală şi în 2017. Unităţile ce vor fi inaugurate la anul se vor adăuga celor din Sun Plaza, Mega Mall, ParkLake, Veranda Mall, Cora Pantelimon şi vor fi deschise atât de Spartan Food Restaurante, compania deţinută de Constantin Puiu, cât şi de alţi francizaţi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.