Un jucător din piaţa locală a berii investeşte 240.000 de euro într-un concept nou de magazine beer-to-go

Autor: Andra Stroe Postat la 14 mai 2020 157 afişări

Un jucător din piaţa locală a berii investeşte 240.000 de euro într-un concept nou de magazine beer-to-go

Un grup de investitori condus de antreprenorul Florin Mîndru a investit 240.000 de euro în proiectul Casa Berarilor Artizani, un concept nou de magazine beer-to-go (bere pentru acasă) cu peste 100 de tipuri de bere artizanală.

Casa Berarilor Artizani deschide cinci locaţii la nivel naţional (Bucureşti, Constanţa, Baia Mare, Timişoara şi Cluj) până la finalul lunii mai, patru maga-zine fiind deschise în sistem de franciză. De asemenea, două locaţii sunt în curs de semnare pentru spaţii comerciale în Braşov şi Iaşi.

Proiectul de magazine beer-to-go Casa Berarilor Artizani îşi propune să aducă berea artizanală românească mai aproape de consumatorul de bere. Conceptul de bere pentru acasă include peste 30 de sortimente proaspete, direct îmbute-liate în magazine, şi pe lângă acestea încă 70 de sortimente la doză şi sticlă, snacks-uri şi mai multe băuturi răcoritoare.

„Investiţia a pornit de la o nevoie identificată în piaţă, şi anume de a duce berea artizanală mai aproape de consumatorii care au acces limitat la produse de acest fel. Piaţa berii artizanale în România are un potenţial foarte mare de creştere, cu un consum de bere/cap de locuitor de 85 litri, care ne plasează pe locul 7 în Europa, spre deosebire de nivelul ţărilor din jurul nostru, unde media pieţei berii artizanale este de 12–13% din total consum. Spre comparaţie, în România vânzările brandurilor artizanale reprezintă mai puţin de 1% din tota-lul consumului de bere”, a declarat Florin Mîndru, CEO şi cofondator Casa Be-rarilor Artizani.

Investiţia realizată până în acest moment se ridică la 240.000 euro, direcţionaţi în marketing, branding, amenajarea magazinelor şi dezvoltarea platformei de distribuţie şi logistică frigorifică. Pe lângă reţeaua de magazine deschise în ţară, fondatorii companiei Casa Berarilor Artizani mizează pe creşterea sectorului comerţului electronic, astfel încât clienţii pot comanda bere artizanală prin in-termediul magazinului online al companiei.

Potrivit echipei Casa Berarilor Artizani, retailul va cunoaşte o creştere semnifi-cativă în următoarea perioadă, pe măsură ce consumatorii îşi vor schimba comportamentul pre-pandemie, şi anume vor sta mai mult acasă şi mai puţin în HORECA, plus că veniturile se vor diminua odată cu instaurarea crizei econo-mice care este previzionată pe termen scurt şi mediu.

„Producătorii de bere artizanală au nevoie de sprijin întrucât o mare parte din-tre aceştia îşi comercializau produsele în HORECA, o industrie grav afectată de criza COVID-19, însă cred că modelul de retail beer-to-go va balansa o parte din pierderile suferite de microberăriile autohtone”, a mai declarat Florin Mîn-dru.

Magazinele din reţeaua Casa Berarilor Artizani se adresează clienţilor care îşi doresc să consume un produs de calitate, natural, de la producători locali, la care să aibă acces facil.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
casa,
magazine,
concept

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.