Un grup de studenţi a dezvoltat o valiză inteligentă care-şi urmează proprietarul - VIDEO

Postat la 12 ianuarie 2016 200 afişări

Un grup de studenţi a dezvoltat o valiză inteligentă care-şi urmează proprietarul - VIDEO

Acest dispozitiv ar putea schimba felul în care călătoreşti. Valiza inteligentă se numeşte "Follow me Suitcase" şi a fost creată să urmeze proprietarul astfel încât acesta nu mai este nevoit să tragă bagajul după el, informează site-ul vosizneias.com

"Fac parte dintr-o echipă de cinci oameni şi am creat această valiză care-şi urmăreşte proprietarul, nemaifiind nevoie ca acesta să-şi împingă bagajul. Ideea ne-a venit pe aeroportul din Dubai când am văzut cum oamenii se chinuiai să-şi care bagajele grele", a spus Ralph Shalhoub, unul dintre studenţii care a contribuit la crearea dispozitivului.

Valiza are mai mulţi senzori şi un procesor, dar şi un sistem care detectează  brăţară pe care proprietarul o poartă pe gleznă, astfel încât valiza poate urmări mişcările acestuia. Valiza este dotată cu un GPS, dar şi cu un sim-card pentru a putea trimite alerte telefonului proprietarului, anunţându-l unde se află valiza. De asemenea, proprietarul îşi foloseşte telefonul pentru a trimite instrucţiuni precum: stop sau urmează-mă.

Echipa a căştigat primul loc în cadrul competiţiei organizate de Federation of Inventors Associations şi medalia de aur la iENA, alt concurs ce are loc în Germania. Echipa speră să atragă fonduri şi să aducă produsul pe piaţă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-grup-de-studenti-a-dezvoltat-o-valiza-inteligenta-care-si-urmeaza-proprietarul-video-14962476
14962476
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.