Un fost nazist în vârstă de 94 de ani a fost condamnat la patru ani de închisoare

Autor: Roxana Maciuca Postat la 15 iulie 2015 203 afişări

Un fost membru al organizaţiei paramilitare naziste Schutzstaffel (SS), în vârstă de 94 de ani, a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru complicitate la decesul a 300.000 de persoane din lagărul de la Auschwitz în timpul Holocaustului, relatează agenţia germană DPA în pagina online.

Oskar Groening, un fost membru al Waffen-SS, aripa armată a Schutzstaffel, a fost condamnat miercuri, la patru ani de închisoare, de un tribunal din oraşul Lueneburg, situat în nordul Germaniei.

"Contabilul de la Auschwitz", aşa cum a fost cunoscut Oskar Groening, a fost judecat pentru complicitate la decesul a 300.000 de persoane care se aflau în lagărul nazist de la Auschwitz în timpul Holocaustului.

Procesul lui Groening ar putea fi unul dintre ultimele dosare împotriva foştilor nazişti germani.

În 1942, Groening s-a oferit să se alăture trupelor de elită Waffen-SS, înainte de a fi trimis în lagărul de la Auschwitz, unde se ocupa cu contabilizarea resurselor financiare găsite printre lucrurile personale ale prizonierilor, pe care le trimitea apoi la sediul SS din Berlin.

Groening nu a negat niciodată rolul pe care l-a avut în susţinerea Holocaustului şi, pe parcursul procesului, şi-a acceptat responsabilitatea morală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
HOLOCAUST,
JUSTIŢIE
/actualitate/un-fost-nazist-in-varsta-de-94-de-ani-a-fost-condamnat-la-patru-ani-de-inchisoare-14595358
14595358
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.