Un eurodeputat german atacă România: „Cum s-a putut aşa ceva?”

Postat la 06 octombrie 2022 393 afişări

Replica dată de Vlad Botoş europarlamentarului german, care a numit România ”Vestul sălbatic al Europei”, a fost aplaudată de toată sala

Un eurodeputat german atacă România: „Cum s-a putut aşa ceva?”

În cadrul dezbaterii din Parlamentul European privind aderarea României la Spaţiul Schengen, care a avut loc miercuri, eurodeputatul german Guido Reil a afirmat că „România este Vestul Sălbatic al Europei”.

Europarlamentarul USR Vlad Botoş a reacţionat, spunându-i că „este o neruşinare”, pe care nu o crede demnă de un german. La finalul replicii date de Vlad Botoş, participanţii la dezbatere au aplaudat.

În cadrul dezbaterii din Parlamentul European Guido Reil a ţinut un discurs jignitor la adresa României, prin care argumentează de ce aceasta nu ar trebui să fie acceptată în Schengen.

„În ultimul am fost de foarte multe ori în România, în drumul meu spre Ucraina, şi am cunoscut România. Aş dori să fiu politicos când spun că România este Vestul Sălbatic al Europei”, a declarat Guido Reil.

Acesta şi-a încheiat discursul concluzionând că „nu avem nevoie de România şi de Bulgaria în Spaţiul Schengen".

Mesajul europarlamentarului german Guido Reil despre România l-a infuriat pe europarlamentarul USR Vlad Botoş, care i-a replicat în mod dur: „Aţi jignit poporul român cu aceste cuvinte. Este inadmisibil ce aţi spus despre poporul român. Este o neruşinare, iar eu aşa ceva nu pot vedea din partea unui german. Eu am crescut în cultura germană, dar în educaţia mea nu a existat o asemenea atitudine".

Europarlamentarul german Guido Reil activează ca membru al Alternativei pentru Germania (AfD) în Parlamentul European şi face parte din grupul Identitate şi Democraţie (ID).

Parlamentul European a dezbătut, miercuri, aderarea României şi Bulgariei la Schengen.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
europarlamentar,
replica

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.