Un deputat USR cere ANCOM informaţii despre implementarea sistemului ELS privind apelurile la 112

Postat la 27 iulie 2019 42 afişări

Un deputat USR cere ANCOM informaţii despre implementarea sistemului ELS privind apelurile la 112

Cătălin Drulă i-a trimis o solicitare preşedintelui ANCOM, Sorin Grindeanu, prin care îi cere informaţii despre implementarea în România a sistemului de localizare al Google pentru telefoane android. Deputatul USR precizează că este o metodă eficientă de localizare a apelurilor la 112.

Solicitarea parlamentarului, preşedinte al Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor a Camerei Deputaţilor, vine în contextul crimei de la Caracal. Deşi Alexandra a apelat de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că este sechestrată, ea nu a putut fi localizată cu exactitate de către STS.

„Una dintre cele mai eficiente metode de localizare a apelurilor la servicii de urgenţă este Emergency Service Locator de la Google. Funcţionează pe 99% din terminalele cu Android fără instalarea niciunei aplicaţii suplimentare. Principiul e simplu. Odată cu apelarea serviciului de urgenţă, telefonul activează automat serviciul de localizare (prin GPS) şi la scurt timp după încheierea apelului trimite un SMS special de tip Data cu longitudinea şi latitudinea către serviciul de urgenţă. Conform estimărilor Google, precizia medie este de 56 de metri faţă de 3km în cazul localizării clasice bazate pe celulă/antenă şi puterea semnalului de la terminal aşa cum e recepţionat la turnul GSM”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Cititi mai multe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
0,
apeluri,
ancom,
implementare,
informatii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.