Un cutremur cu magnitudinea de 5,1 grade s-a produs în arhipelagul spaniol Canare

Autor: Ana Borlescu Postat la 28 decembrie 2013 55 afişări

Un seism cu magnitudinea de 5,1 pe scara Richter s-a produs vineri pe insula El Hierro, din arhipelagul spaniol Canare, a anunţat Institutul geografic naţional, iar serviciile de urgenţă nu au semnalat victime.

Cutremurul a avut loc la ora locală 17:46 (19:46, ora României), cu un epicentru situat la vest de localitatea Frontera, la o adâncime de 15 kilometri, a declarat Institutul.

Seismul a fost de asemenea resimţit şi pe celelalte insule ale arhipelagului, La Palma, Tenerife şi La Gomera, au anunţat serviciile de urgenţă ale Canare, conform cărora "nu există persoane afectate".

Un drum a fost blocat pe insula El Hierro din cauza unei alunecări de teren, mai transmit serviciile de urgenţă.

Seismul, care a fost urmat de cinci replici, este cel mai puternic din zeci de cutremure survenite în zonă în ultimele zile din cauza unui "proces de intruziune magmatică", arată un comunicat al guvernului regional canarian.

În 2011, o erupţie submarină, precedată de mai multe mişcări seismice, a dus la evacuarea câtorva sute de persoane din unele zone ale El Hierro, o insulă de origine vulcanică a fel ca şi restul arhipelagului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SPANIA,
CUTREMUR,
/actualitate/un-cutremur-cu-magnitudinea-de-5-1-grade-s-a-produs-in-arhipelagul-spaniol-canare-11827875
11827875
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.