Un armistiţiu umanitar de cinci zile a intrat în vigoare în Yemen, anunţă autorităţile de la Riyadh

Autor: Gaidau Ion Postat la 13 mai 2015 39 afişări

Un armistiţiu umanitar de cinci zile a intrat în vigoare marţi seara în Yemen, a anunţat coaliţia arabă condusă de Arabia Saudită, care bombardează, începând din 26 martie, poziţii ale miliţiilor şiite huthi, relatează Reuters în pagina electronică.

Cele cinci zile de armistiţiu ar trebui să permită livrarea de produse alimentare şi ajutor umanitar populaţiei din Yemen.

Dar, potrivit purtătorului de cuvânt al coaliţiei arabe, generalul saudit Ahmed Asseri, rebelii au bombardat o zonă de la graniţa dintre Yemen şi Arabia Saudită până în ultimele minute înainte de intrarea în vigoare a armistiţiului.

"Acest fapt nu ne dă încredere că huthi vor respecta armistiţiul", a declarat el pentru postul de televiziune Al Arabiya.

Armistiţiul a intrat în vigoare la ora locală 23.00 (23.00, ora României).

Noi raiduri ai vizat marţi Sanaa, capitala Yemenului, ocupată încă din septembrie 2014 de rebelii huthi.

Noul emisar al Naţiunilor Unite în Yemen, diplomatul mauritan Ismail Ould Cheikh Ahmed, a sosit marţi la Sanaa, cu scopul de a încerca relansarea negocierilor politice, în prezent în impas, între beligeranţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
YEMEN,
ARMISTIŢIU,
CONFLICT
/actualitate/un-armistitiu-umanitar-de-cinci-zile-a-intrat-in-vigoare-in-yemen-anunta-autoritatile-de-la-riyadh-14255253
14255253
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.