UEFA: 1,25 miliarde de euro pentru cluburile participante în Liga Campionilor, din sezonul viitor

Autor: Leila Bolat Postat la 24 martie 2015 57 afişări

Cluburile participante la următoarele trei ediţii ale Ligii Campionilor vor primi în total pentru fiecare sezon 1,25 miliarde de euro, iar grupările din Liga Europa 380 de milioane de euro pentru fiecare din sezoanele 2015/2016, 2016/2017 şi 2017/2018, informează uefa.com.

Secretarul general al forului, Gianni Infantino, a prezentat luni detaliile sistemului de distribuire a banilor către cluburile participante în Liga Campionilor şi în Liga Europa, aprobat de Comitetul Executiv al UEFA, duminică, la Viena.

"2,24 miliarde de euro sunt disponibile pentru fiecare din următoarele trei sezoane. Din această sumă, 1,25 milioane de euro vor reveni echipelor participante în Liga Campionilor, iar 380 de milioane de euro vor ajunge la formaţiile participante în Liga Europa. Restul este rezervat unui plan de solidaritate mai bun pentru fotbalul european şi pentru cheltuielile de desfăşurare a tuturor competiţiilor la nivel de club ale UEFA", a declarat Infantino.

Grupările vor afla mai multe detalii cu privire la sistemul de distribuire a banilor la adunarea generală a Asociaţiei Cluburilor Europene (ECA), la 31 martie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FOTBAL,
UEFA,
BANI
/actualitate/uefa-1-25-miliarde-de-euro-pentru-cluburile-participante-in-liga-campionilor-din-sezonul-viitor-14043375
14043375
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.