Preşedintele Poloniei militează pentru o nouă strategie transatlantică împotriva Rusiei

Autor: Iuliana Enache Postat la 23 martie 2015 63 afişări

Preşedintele polonez, Bronislaw Komorowski, a declarat că este nevoie de o nouă strategie transatlantică pentru a răspunde provocărilor reprezentate de Rusia, relatează Radio Polonia, în pagina electronică de duminică.

Preşedintele polonez a militat pentru o nouă abordare în discursul susţinut la Brussels Forum, eveniment organizat de German Marshall Fund. În opinia sa, această strategie pe termen lung ar trebui să implice eforturi comune UE-NATO.

Totodată, Komorowski a subliniat că NATO trebuie să rămână o alianţă militară eficientă, capabilă să cheltuiască mai mult pentru apărare.

Amintind că după cel de-al Doilea Război Mondial Planul Marshall a ajuntat Europa în eforturile sale de reconstrucţie postbelică, preşedintele polonez a declarat că un plan similar ar trebui oferit în prezent Ucrainei.

Forumul de la Bruxelles reuneşte politicieni şi experţi care discută despre probleme-cheie ale alianţei transatlantice. Printre participanţii din acest an se numără generalul Philip Breedlove, fostul consilier în administraţia SUA Zbigniew Brzezinski şi preşedintele eston Toomas Hendrik Ilves.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
POLONIA,
NATO,
RUSIA
/actualitate/presedintele-poloniei-militeaza-pentru-o-noua-strategie-transatlantica-impotriva-rusiei-14036495
14036495
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.