Ponta nu-i răspunde lui Gorghiu privind votul pentru Şova-Vâlcov: Nu sunt interesat de poale în cap

Autor: Departamentul Politic Postat la 23 martie 2015 563 afişări

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, nu a dorit să răspundă cererii copreşedintelui PNL Alina Gorghiu, formulată într-o scrisoare deschisă, ca parlamentarii PSD să voteze la vedere în cazurile Şova şi Vâlcov, spunând că nu a citit scrisoarea şi nu este interesat de scandal şi "pus poalele în cap".

"Cei de la PNL au mai spus şi nu au votat. Nu am citit (scrisoarea trimisă de Gorghiu-n.r.), nu am avut nici timp şi nici foarte mare preocupare să văd în fiecare zi cu ce mă mai ceartă şi mă mai înjură Gorghiu. Ea este cu scandalul, înainte era Udrea cu scandalul. Eu chiar cred că, cât timp sunt prim-ministru, am foarte multe responsabilităţi faţă de cetăţenii acestei ţări, să le spunem ce facem cu Codul Fiscal, cu sănătatea, cu educaţia, nu să stau toată ziua să răspund la scandal şi la pus poalele în cap. Deci, nu ştiu ce a zis, nu comentez, nu mă interesează", a spus Ponta.

Întrebat de presă cum vor vota, totuşi, parlamentarii PSD, Ponta a răspuns: "O să fiţi prezenţi aici, de ce mă întrebaţi pe mine ?".

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu i-a cerut, luni, preşedintelui PSD Victor Ponta, prin intermediul unei scrisori deschise, să le ceară public parlamentarilor PSD să voteze la vedere în privinţa cererilor DNA pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive, în cazurile Şova şi Vâlcov.

Alina Gorghiu mai cere ca PSD să nu blocheze adoptarea proiectului legislativ al PNL privind simplificarea procedurilor de ridicare a imunităţii parlamentarilor, în cursul urmăririi penale.

Gorghiu arată în scrisoare că, deşi parlamentarii PNL vor vota ”la vedere” în cazurilor celor doi senatori social-democraţi, ”se vor lovi de opoziţia parlamentarilor PSD, care, camuflaţi în spatele votului secret, vor bloca din nou bunul mers al Justiţiei”.

”Vă atrag atenţia că un astfel de deznodământ va avea ca efect adâncirea faliei dintre Parlament şi cetăţeni, putând determina o criză politică majoră. De asemenea, credibilitatea României în faţa partenerilor săi din UE şi NATo va avea din npu de suferit, alimentând discursul celor care se opun accederii ţării noastre în spaţiul Schengen”, a mai afirmat Alina Gorghiu.

Plenul Senatului va discuta în şedinţa de miercuri "la pachet" solicitările de arestare preventivă în cazurile senatorului PSD Dan Sova şi al senatorului Darius Vâlcov, a anunţat preşedintele Comisiei juridice, senatorul Cătălin Boboc.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PONTA,
GORGHIU,
/actualitate/ponta-nu-i-raspunde-lui-gorghiu-privind-votul-pentru-sova-valcov-nu-sunt-interesat-de-poale-in-cap-14040565
14040565
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.