UE, SUA şi Canada au pus capăt unei dispute privind carnea de vită cu hormoni, care datează din 1988

Postat la 15 martie 2012 17 afişări

Parlamentul European a aprobat miercuri un acord între UE, Statele Unite şi Canada care pune capăt unei dispute de peste 20 de ani, referitoare la importurile comunitare de carne de vită cu hormoni.

Comisarul pentru Agricultură Dacian Cioloş a declarat înainte de votul Parlamentului că speră ca acordul să ducă la rezolvarea definitivă a diferendului la Organizaţia Mondială a Comerţului. Diferendul comercial a început în 1988, când Uniunea Europeană a interzis toate importurile de carne provenită de la vite tratate cu hormoni de creştere, decizie care a determinat SUA şi Canada să impună sancţiuni de 125 de milioane de dolari pe an, pentru produse europene de lux precum brânza Roquefort, trufe şi muştar. Autorităţile UE şi cele de la Washington au convenit în 2009 ca ţările comunitare să menţină interdicţia, dar Statele Unite să elimine treptat sancţiunile, în schimbul unei creşteri semnificative a cotelor pentru importul fără taxe al cărnii de vită fără hormoni.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
comert,
carne,
hormoni,
conflict

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/ue-sua-si-canada-au-pus-capat-unei-dispute-privind-carnea-de-vita-cu-hormoni-care-dateaza-din-1988-9400347
9400347
comments powered by Disqus

ALEPH STORY: Câţi bani câştigăm din EURO 2020? O discuţie cu Dana Ciriperu, Ziarul Financiar şi Dan Pavel, Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.