UE extinde cu şase luni sancţiunile economice împotriva Rusiei

Autor: Iuliana Enache Postat la 22 iunie 2015 95 afişări

Miniştrii europeni de Externe au extins oficial, luni, până la sfârşitul lui ianuarie 2016 sancţiunile economice introduse ca răspuns la rolul destabilizator al Rusiei în estul Ucrainei, se arată într-un comunicat oficial.

Această măsură intervine în urma unui acord de principiu la consiliul european din martie, când liderii UE au legat durata acestor sancţiuni de implementarea completă a acordurilor de la Minsk.

Sancţiunile, care ar fi urmat să expire la sfârşitul lui iulie, au fost extinse până la 31 ianuarie.

Sâmbătă, şeful administraţiei prezidenţiale, Serghei Ivanov, a denunţat aceste sancţiuni, estimând că ele au adus Uniunii Europene pierderi de 100 de miliarde de euro şi "200.000 de locuri de muncă".

Acest măsuri restrictive au fost impuse în iulie 2014 şi consolidate în septembrie. Ele vizează unele schimburi cu Rusia în domeniile financiar, energetic şi al apărării, precum şi bunurile cu dublă utilizare.

Acordul de încetare a focului de la Minsk, semnat în februarie, prevede măsuri progresive până la sfârşitul anului pentru a pune capăt conflictului dintre separatiştii proruşi şi Kiev, care s-a soldat cu peste 6.400 de morţi.

Dacă acordul este respectat în linii mari, el nu a împiedicat luptele sporadice soldate cu victime şi o nouă intensificare a violenţelor la începutul lui iulie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
RUSIA,
SANCŢIUNI
/actualitate/ue-extinde-cu-sase-luni-sanctiunile-economice-impotriva-rusiei-14484663
14484663
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.