UE ar putea reduce o amendă record, de 900 milioane euro, din cauza unei erori de calcul

Postat la 30 ianuarie 2013 16 afişări

Amenda record, de 896 milioane euro, aplicată de UE companiei Saint-Gobain în 2008 pentru participarea la un cartel al preţurilor ar putea fi redusă în câteva săptămâni, întrucât oficialii europeni vor să rectifice o eroare de calcul, au declarat surse apropiate situaţiei.

Autorităţile de reglementare vor opera mici rectificări în privinţa valorii amenzii, după ce au descoperit că au greşit la evaluarea vânzărilor de produse din sticlă pentru maşini, au spus sursele, potrivit Bloomberg.

O amendă de 370 de milioane de euro primită de Pilkington, divizie a Nippon Sheet Glass, ar putea fi de asemenea diminuată din acelaşi motiv.

Saint-Gobain, cel mai mare furnizor de materiale de construcţii din Europa, a primit în 2008 cea mai mare amendă aplicată de UE pentru că a plănuit, împreună cu mai multe firme concurente în perioada 1998-2003, să fixeze un anumit nivel al preţurilor la parbrize şi geamuri pentru autovehicule vândute producătorilor auto. Amenda aplicată Saint-Gobain a fost majorată, întrucât compania nu se afla la prima sancţiune pentru participarea la un cartel al preţurilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
amendă record,
erori de calcul
/actualitate/ue-ar-putea-reduce-o-amenda-record-de-900-milioane-euro-din-cauza-unei-erori-de-calcul-10533277
10533277
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.