Uber vrea să domine piaţa de livrări din Europa şi lansează o ofertă pentru achiziţia companiei Deliveroo, care valorează peste 2 miliarde de dolari

Autor: Alex Ciutacu Postat la 22 septembrie 2018 76 afişări

Uber vrea să domine piaţa de livrări din Europa şi lansează o ofertă pentru achiziţia companiei Deliveroo, care valorează peste 2 miliarde de dolari

Uber Technologies este în faza incipientă a negocierilor pentru achiziţia companiei de livrare alimente Deliveroo în schimbul a câteva miliarde de dolari, potrivit surselor citate de Bloomberg.

Lansarea unei oferte pentru londonezii de la Deliveroo, companie evaluată anul trecut la peste 2 miliarde de dolari, ar marca o încercare majoră a Uber de a domina piaţa de livrări din Europa. Preţul exact al achiziţiei nu este cunoscut. Orice ofertă luată în calcul trebuie să fie peste nivelul celei mai recente evaluări, potrivit surselor.

Negocierile ar putea totuşi să se destrame, în principal deoarece Deliveroo şi investitorii săi sunt reticenţi cu privire la a renunţa la controlul companiei, transmit sursele, care au cerut să nu fie identificate deoarece informaţiile sunt de natură privată.

Deşi în Statele Unite serviciul este puţin cunoscut, pentru că asta şi-a propus compania, Deliveroo este extrem de cunoscută în capitalele europene. Serviciul este valabil în peste 200 de oraşe din patru continente.

Cu toate acestea, odată cu relatările media cu privire la aceaste negocieri, acţiunile rivalilor companiei  de pe piaţa de livrări au scăzut vineri. Acţiunile Delivery Hero au scăzut cu 3% în Frankfurt în timp ce acţiunile Just Eat au scăzut cu 6,7% în Londra.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
miliarde,
negocieri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.