LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

UBER a obţinut o victorie majoră în justiţia britanică: nu are nevoie de licenţă de taximetrie

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 16 octombrie 2015 85 afişări

Uber Technologies a obţinut o victorie majoră în justiţia britanică, după ce un judecător din Londra a decis că aplicaţia smartphone prin care utilizatorii pot oferi servicii de transport este legală, nefiind nevoie de licenţă din partea autorităţilor oraşului pentru serviciile oferite.

Autoritatea pentru transporturi din Londra a cerut judecătorului să decidă în privinţa statutului tehnologiei Uber utilizate pentru serviciile de transport oferite de persoane particulare, relatează Bloomberg.

Asociaţiile şoferilor de taxi s-au alăturat cazului, argumentând că Uber ar trebui să se supună aceloraşi reguli care interzic maşinilor private să folosească aparate de taxare.

"Reglementările nu se referă la un dispozitiv care depinde de semnalul GPS în timpul unei călătorii şi transmite datele GPS unui server", a explicat judecătorul Duncan Ouseley.

Uber, cu sediul în San Francisco, este implicată în mai multe procese la nivel mondial, intentate de şoferii de taxi care susţin că această companie evită respectarea reglementărilor în vigoare pentru serviciile de transport.

Taximetriştii londonezi, care au nevoie de mai mulţi ani de pregătire pentru a trece testele pentru obţinerea licenţelor, au blocat drumurile şi au avertizat că vor face plângeri penale împotriva şoferilor care folosesc aplicaţia Uber pentru a oferi servicii de transport.

"Este o veste grozavă pentru londonezi şi o victorie a bunului simţ", a spus Jo Bertram, manager la Uber.

El a exprimat speranţa că Autoritatea pentru transporturi din Londra va reconsidera propunerile birocratice pentru aplicaţii precum Uber.

Asociaţia şoferilor de taxi licenţiaţi ar putea contesta prin apel decizia judecătorului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UBER,
MAREA BRITANIE,
nevoie,
obtinere,
justitie,
licenta
/actualitate/uber-a-obtinut-o-victorie-majora-in-justitia-britanica-nu-are-nevoie-de-licenta-de-taximetrie-14850507
14850507
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.