Turcia va construi Canalul Istanbul, intre Marea Neagra si Marea Marmara

Postat la 28 aprilie 2011 23 afişări

Turcia va construi un canal intre Marea Neagra si Marea Marmara care va descongestiona traficul in Bosfor si va transforma orasul Istanbul "in doua peninsule si o insula", a declarat, miercuri, premierul Recep Tayyip Erdogan, transmite Bloomberg.

Erdogan a evitat sa faca o estimare a costului proiectului sau sa precizeze locatia canalului, afirmand ca aceasta va fi tinuta secreta, "pentru a se evita reactiile negative sau nedrepte", inainte de inceperea lucrarilor. Primarul Istanbulului, Kadir Topbas, a declarat, raspunzand unei intrebari din partea unui reporter, ca proiectul va costa peste 10 miliarde de dolari, iar constructia acestuia va dura opt ani. Turcia incearca sa descongestioneze traficul prin stramtoarea Bosfor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcia,
canal,
istanbul,
marea neagra,
marea marmara
/actualitate/turcia-va-construi-canalul-istanbul-intre-marea-neagra-si-marea-marmara-8198065
8198065
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.