Turcia primeste iar note proaste de la Comisia Europeana

Postat la 07 noiembrie 2010 35 afişări

Turcia nu face progrese satisfacatoare in domeniul consolidarii drepturilor civile de baza, potrivit unui raport al Uniunii Europene. Deficitele principale se inregistreaza la dreptul la libera exprimare, la libertatea presei si a religiei, care ar trebui intarite atat in cadrul legal, cat si in viata de zi cu zi.

Raportul Comisiei Europene privind progresele facute de Turcia pentru aderarea la blocul comunitar va fi prezentat in aceasta saptamana, dar extrase din schita de raport au aparut deja in presa germana. CE cere de la Turcia imbunatatiri in materie de drepturi ale femeilor, egalitatea de sanse intre sexe si drepturile sindicatelor.

Autoritatile comunitare au criticat si relatia tensionata dintre Turcia si Cipru si au remarcat ca in problema minoritatii kurde, deschiderea manifestata in ultimul an de guvernul condus de Recep Tayip Erdogan a generat pana acum doar progrese limitate.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/turcia-primeste-iar-note-proaste-de-la-comisia-europeana-7695934
7695934
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.