Turcia neagă că a furnizat energie electrică Statului Islamic

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 17 iunie 2015 72 afişări

Ministrul turc al Energiei Taner Yildiz a dezminţit informaţii de presă potrivit cărora Turcia a furnizat energie electrică oraşului sirian Tal Abyad pe când se afla sub controlul grupării jihadiste Statul Islamic (SI), relatează ziarul Hurriyet în pagina electronică.

Potrivit unei publicaţii locale, care citează un muncitor anonim din cadrul companiei de distribuţie a energiei electrice Dicle, firma a furnizat curent electric oraşului Tal Abyad de pe teritoriul provinciei turce Sanliurfa, situată la frontiera cu Siria.

"Informaţiile din unele publicaţii naţionale şi internaţionale cu privire la o presupusă furnizare de energie din Sanliurfa către Tal Abyad nu reflectă adevărul", a declarat Yildiz luni, citat într-un comunicat.

Ministrul turc a acuzat totodată presa de faptul că scrie în continuare despre acest subiect, în pofida dezminţirilor companiei.

Confruntările armate dintre forţele kurde, susţinute cu atacuri aeriene de către coaliţia antijihadistă condusă de căttre Statele Unite, şi jihadiştii din cadrul SI s-au intensificat în ultima săptămână. Luptători kurzi au cucerit Tal Abyad luni, însă un nou val de mii de refugiaţi a trecut frontiera în Turcia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TURCIA,
ENERGIE,
STATUL ISLAMIC
/actualitate/turcia-neaga-ca-a-furnizat-energie-electrica-statului-islamic-14462970
14462970
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.