Trichet: Riscurile pentru economia zonei euro s-au intensificat

Postat la 08 septembrie 2011 10 afişări

Riscurile pentru economia zonei euro s-au intensificat, iar cele inflaţioniste s-au redus, în contextul înrăutăţirii crizei datoriilor din regiune, a declarat, joi, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, citat de Bloomberg.

Economia se confruntă cu "o incertitudine deosebit de ridicată şi riscuri intensificate", a spus Trichet într-o conferinţă de presă organizată la Frankfurt, după ce BCE a menţinut rata dobânzii la 1,5%. BCE a redus prognoza de creştere economică pentru zona euro de la 1,5-2,3% la 1,4-1,8% pentru acest an şi de la 0,6-2,8% la 0,4-2,2% pentru anul următor, iar Trichet a adăugat că riscurile economice sunt "în mare parte echilibrate". "În august aceste riscuri se aflau pe un trend de creştere", a adăugat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
trichet,
zona euro,
riscuri
/actualitate/trichet-riscurile-pentru-economia-zonei-euro-s-au-intensificat-8714755
8714755
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.