Trichet: Criza datoriilor de stat este pe cale sa infecteze bancile

Postat la 23 iunie 2011 21 afişări

Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a avertizat ca riscurile privind stabilitatea financiara a zonei euro "dau semnale rosii", criza datoriilor de stat fiind pe cale sa "infecteze bancile", transmite Bloomberg.

"Personal, as spune ca da, s-au aprins luminile rosii. Mesajul Consiliului (European de Risc Sistemic - n.r.) este ca legatura dintre criza datoriilor de stat si banci este cea mai grava amenintare la adresa stabilitatii financiare din Uniunea Europeana", a afirmat Trichet la Frankfurt, dupa o intalnire a forului european.

Trichet, presedintele Consiliului de Risc Sistemic (ESRB), a lansat comentariile in contextul reuniunii liderilor europeni de la Bruxelles, care vor discuta in principal despre al doilea acord de bailout pentru Grecia.

UE incearca sa evite repetarea crizei financiare care a urmat prabusirii, in 2008, a bancii americane de investitii Lehman Brothers, care a determinat guvernele europene sa aloce peste 5.000 de miliarde de dolari pentru a sustine sistemul bancar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Trichet,
criza,
datorii,
banci
/actualitate/trichet-criza-datoriilor-de-stat-este-pe-cale-sa-infecteze-bancile-8377796
8377796
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.