„Trenul Brexit” nu mai poate fi oprit, dar nici lăsat să deraieze: Uniunea Europeană renunţă să mai încerce să oprească Brexit-ul. Donald Tusk: Scopul este să evităm un fiasco

Postat la 10 februarie 2019 236 afişări

Uniunea Europeană a abandonat ideea că procesul de ieşire al Marii Britanii din Uniunea Europeană poate fi oprit, prioritatea fiind acum „evitarea unui fiasco” dacă varianta finală va fi un Brexit fără acord, a declarat miercuri Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, citat de Reuters.

„Trenul Brexit” nu mai poate fi oprit, dar nici lăsat să deraieze: Uniunea Europeană renunţă să mai încerce să oprească Brexit-ul. Donald Tusk: Scopul este să evităm un fiasco

În urma unei întâlniri cu prim-ministrul irlandez Leo Varadkar, Tusk a transmis că nu vede „o forţă capabilă să blocheze un Guvern şi o opoziţie pro-Brexit”.

Prim-ministrul britanic Theresa May se va întâlni joi cu oficialii Uniunii Europene în Bruxelles, cu intenţia de a obţine rediscutarea acordului negociat în luna noiembrie. Donald Tusk şi Leo Varadkar au transmis că susţin opinia generală a liderilor europeni că acordul nu trebuie schimbat.

 

„Sper că vom auzi de la prim-ministrul May mâine o propunere realistică pentru încheierea impasului. Consider că o soluţie comună este posibilă”, a declarat Tusk.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oprire,
uniunea europeana,
donald,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.