Tranzacţie gigant pe piaţa de tutun: BAT oferă 47 de miliarde pentru Reynolds American

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 21 octombrie 2016 393 afişări

Tranzacţie gigant pe piaţa de tutun: BAT oferă 47 de miliarde pentru Reynolds American

British American Tobacco (BAT) a făcut o ofertă de 47 de miliarde de dolari pentru achiziţionarea companiei Reynolds American. Dacă tranzacţia se va finaliza, ea va duce la crearea celei mai mari companii din industrie la nivel global. Reynolds produce mai multe branduri, printre care Camel şi Newport.

BAT, care deţine deja 42% din acţiunile Reynolds American, a evaluat acţiunile la 56,5 dolari. Compania oferă 20 de miliarde cash şi 27 de miliarde în acţiuni BAT. Şeful British American Nicandro Durante spune că tranzacţia ar crea un lider de piaţă în Statele Unite.

Veniturile BAT au crescut cu 8,1% în prima parte a anului, comparativ pe perioada similară a anului trecut.

British American Tabacoo a avut afaceri de 1.656 de milioane de euro în 2015, în creştere cu 6% faţă de 2014, şi un profit de 98 de milioane de euro, faţă de 80 de milioane în 2014. Potrivit datelor companiei, BAT are o cotă de piaţă de 54,5% la nivel naţional şi ajunge la 61% în Bucureşti. Cele mai populare branduri ale companiei sunt Kent (24,6%), Pall Mall (17%) şi Dunhill (6,7%). 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.