Tranzacţia care ar putea răsturna sistemul bancar din România

Postat la 27 iulie 2017 618 afişări

Banca Transilvania profită de contexul actual în care mai multe bănci din Europa de Vest s-au retras din România, încercând să se extindă prin achiziţia băncii Bancpost. Preluarea „în curs“ a Bancpost ar putea fi un „catalizator cheie“ al acţiunilor Băncii Transilvania, scrie Marketwatch.

Tranzacţia care ar putea răsturna sistemul bancar din România

„În cazul în care banca se va extinde, randamentul acţiunilor se va îmbunătăţi şi este posibil ca majoritatea dividendelor plătite acţionarilor să fie mai mari. Preluarea «în curs» a Bancpost de către Banca Transilvania de la Eurobank ar putea fi un «catalizator cheie» pentru acţiuni“, explică Sandra Ackermann-Schaufler, manager pentru pieţele internaţionale şi emergente în cadrul SEI Investments, potrivit sursei citate. SEI Investments este acţionar la Banca Transilvania.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.