Transportatori: Acciza la carburant, pretext pentru cheltuieli mai mari şi efect de bumerang la buget

Postat la 20 martie 2014 31 afişări

Guvernul a decis să introducă o acciză suplimentară la carburanţi fără o analiză de impact, pentru a putea face cheltuieli mai mari în 2014, an electoral, iar decizia va avea un efect de bumerang asupra bugetului de stat, consideră transportatorii.

Transportatori: Acciza la carburant, pretext pentru cheltuieli mai mari şi efect de bumerang la buget

 "Ne apropiem de aprilie, când va intra mult discutata acciză pe carburant, care va avea un impact în toate colţurile, începând de la transportul aerian, naval sau fluvial. Această acciză este singurul şi cel mai simplu activ pe care statul îl are la îndemână în acest moment pentru a aduna bani", a declarat joi, la "ZF Transport & Logistics Summit '14", Ion Lixandru, vicepreşedinte al ARILOG şi administrator Camion Logistic.

Majorarea accizelor cu 7 eurocenţi pe litru de la 1 aprilie va avea ca efect creşterea preţului carburanţilor cu 0,41 lei litru, potrivit estimărilor Ministerului Finanţelor.

Lixandru spune că acciza este introdusă de Guvern ca o condiţie pentru viitoarele acorduri de împrumut, iar ceea ce nu înţelege lumea este că până şi Salvarea se va scumpi după creşterea taxei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/transportatori-acciza-la-carburant-pretext-pentru-cheltuieli-mai-mari-si-efect-de-bumerang-la-buget-12300585
12300585
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.