Traian Berbeceanu şi-ar dori sancţiuni mai dure pentru patronii care încalcă legislaţia în pandemie

Autor: Andreea Tobias Postat la 25 ianuarie 2021 68 afişări

Prefectul Capitalei declară că este nevoie de măsuri mai dure împotriva operatorilor economici care încalcă restricţiile impuse pe fondul pandemiei Covid-19.

Traian Berbeceanu şi-ar dori sancţiuni mai dure pentru patronii care încalcă legislaţia în pandemie

Traian Berbeceanu a spus la RFI că au existat cazuri în care operatorul economic a fost amendat, după care „şi-a continuat nestingherit activitatea", pentru că amenda de 5.000 de lei prevăzută de legislaţia actuală este cât „o consumaţie la o masă la o terasă din Herăstrău".

Traian Berbeceanu şi-ar dori sancţiuni mai dure pentru patronii care încalcă legislaţia pe fondul pandemiei: „Am făcut o şedinţă operativă cu şefii structurilor de ordine şi siguranţă publică, cu cei cu atribuţii de control în acest domeniu, cu şeful Poliţiei Capitalei, cu şeful Jandarmeriei, cu şeful IGSU, am hotărât constituirea de echipe mixte şi intensificarea controalelor. De asemenea, am sesizat Guvernul României şi personal, apreciez că este nevoie ca între reglementările care vizează regimul sancţionator să fie introdusă şi posibilitatea de a suspenda temporar activitatea unui agent economic, atunci când încalcă legile. De ce? Pentru că şi înainte de această relaxare parţială, legea era încălcată, poliţiştii şi jandarmii mergeau, constatau aspectul ăsta, aplicau sancţiunea contravenţională prevăzută de lege, în valoare de 5.000 de lei, care aşa cum bine ştiţi reprezintă consumaţia la o masă la o terasă din Herăstrău, amendă care era sau nu plătită, iar operatorul economic respectiv, cel sancţionat, îşi continua activitatea nestingherit. Aşadar, apreciez că este nevoie de măsuri mai dure, care să meargă până la suspendarea temporară a activităţii, a autorizaţiei de funcţionare a operatorului economic respectiv".

Întrebat cum se desfăşoară o acţiune de control şi dacă e de presupus că poliţiştii numără mesele dintr-un restaurant, pentru a vedea dacă se respectă proporţia de 30%, prefectul Capitalei a răspuns: „Este destul de evident că dacă intri într-un local şi vezi foarte mare aglomeraţie, vezi mai mult de şase persoane la o masă, vezi că nu este respectată distanţa dintre mese, este destul de uşor de constatat".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
berbeceanu,
sancţiuni,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.