Traderii valutari au încredere în Trichet, în timp ce Merkel şi Sarkozy au dezamăgit

Postat la 23 august 2011 15 afişări

Traderii valutari au încredere că preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, va salva euro de la colapsul prezis de majoritatea analiştilor, de la miliardarul George Soros la Paul Volcker, în condiţiile în care Merkel şi Sarkozy au dezamăgit în privinţa obligaţiunilor comune.

În timp ce criza datoriilor ameninţă Italia şi Spania, după ce a infectat Grecia, Irlanda şi Portugalia, euro s-a apreciat cu 1,6% în acest an faţă de un coş de nouă valute ale unor ţări dezvoltate, potrivit Bloomberg. Moneda unică europeană s-a apreciat săptămâna trecută, în urma unor noi dovezi de încetinire a redresării economiei mondiale.

Întărirea euro scoate în evidenţă încrederea în capacitatea lui Trichet de a susţine moneda până când liderii guvernamentali vor ajunge la un acord pe termen lung privind reducerea deficitelor bugetare din regiune, după ce ratingurile Greciei, Irlandei şi Portugaliei au fost retrogradate sub nivelul recomandat pentru investiţii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
incredere,
traderi,
politicieni
/actualitate/traderii-valutari-au-incredere-in-trichet-in-timp-ce-merkel-si-sarkozy-au-dezamagit-8643094
8643094
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.