Tot ce este cumpărat din China se întoarce în buzunarele SUA

Postat la 26 august 2011 9 afişări

Cu cât excedentul comercial al Chinei creşte, cu atât încetineşte economia SUA. "Cumpăraţi produse americane!", spun analiştii care vor să reducă dependenţa SUA de China. Dar, de fapt, tot ce este cumpărat din China se întoarce în buzunarele SUA, scrie Financial Times.

Dacă vei cumpăra o pereche de pantofi de 70 de dolari, o mare parte din sumă reprezintă de fapt costurile cu chiria, depozitarea, reclama şi transportul pantofilor, nu produsul în sine, spun cei de la Financial Times citând un studiu al FED, prezentat de Business Insider. În plus, potrivit calculelor FED, circa 88% din cheltuielile consumatorilor reprezintă servicii şi doar 2,7% costul produselor realizate în China . Mai mult, dacă eliminăm transportul, procentul scade la 1,2%. Aşa că, în medie, pentru fiecare dolar cheltuit pe un produs cu eticheta "realizat în China", 55 de cenţi se întorc în serviciile locale americane. În plus, pentru că tricourile, pantofii, DVD-urile sau televizoarele importate de aici sunt mai ieftine, ele contribuie cu mai mult decât cele aduse din Germania sau Japonia.

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
china,
sua,
excedent
/actualitate/tot-ce-este-cumparat-din-china-se-intoarce-in-buzunarele-sua-8657384
8657384
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.