TOPUL celor mai importante şi performante companii din economia românească

Postat la 14 noiembrie 2013 76 afişări

Arctic, OMV Petrom Marketing, BAT România, Philip Morris Trading şi Coficab au fost cele mai importante şi performante companii din România în 2012, într-un clasament care cuprinde 300 de societăţi al căror scoring efectuat E&Y a luat în calcul atât indicatorii financiari, cât şi non-financiari.

TOPUL celor mai importante şi performante companii din economia românească

 Scoringul utilizat în analiză ţine cont de cei mai relevanţi indicatori financiari, cum ar fi nivelul vânzărilor, creşterea EBITDA şi alţi indicatori financiari calculaţi pe baza contului de profit şi pierdere şi a bilanţului contabil, dar şi indicatori non-financiari. Printre cele mai importante aspecte non-financiare luate în considerare au fost: numărul de angajaţi, tipul companiilor (listate sau nelistate, companii mari sau întreprinderi mici şi mijlocii), eforturile de responsabilitate corporativă şi dezvoltarea unui brand local, potrivit unui comunicat al E&Y România.

Cele cinci companii menţionate au obţinut cele mai mari scoringuri, de 4.050 şi 3.963.

Top 300 cele mai importante şi performante companii este împărţit în trei categorii: cele cu afaceri anuale de peste 2,5 miliarde lei, cele cu afaceri între 1 şi 2,5 miliarde lei şi cele cu afaceri sub un miliard lei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/topul-celor-mai-importante-si-performante-companii-din-economia-romaneasca-11683796
11683796
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.