Top 5 companii care te lasă să lucrezi permanent de acasă şi care au nevoie de oameni chiar acum

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 30 mai 2023 12755 afişări

Top 5 companii care te lasă să lucrezi permanent de acasă şi care au nevoie de oameni chiar acum

În timp ce unele companii renunţă la flexibilitatea programului de muncă şi cheama angajaţii înapoi la birou, există şi câteva care deschid şampania şi sărbătoresc un an de când au trecut definitiv la munca remote sau la programul hibrid, scrie CNBC.

Chiar dacă numărul oportunităţilor de locuri de muncă la distanţă scade, cererea pentru munca flexibilă rămâne ridicată. Aproape jumătate dintre angajaţi doresc mai multă flexibilitate în ceea ce priveşte locul şi momentul în care lucrează, potrivit unui sondaj din ianuarie 2023 care a vizat peste 1.000 de oameni.

Domeniile care conduc topul clasamentului privind munca hibridă sau remote sunt tehnologia, marketingul şi healthcare-ul. În general, companiile din aceste zone îşi lasă angajaţii să lucreze de acasă sau în unele cazuri să îşi aleagă  o zi sau două atunci când vor pentru a trece pe la birou.

Top 5 companii care te lasă să lucrezi permanent de acasă şi care au nevoie de oameni urgent:

Spotifiy: A lansat programul „Work From Anywhere” în 2021, iar de atunci angajaţii îşi pot alege orice schemă de muncă doresc, care variază de la hibrid, la remote şi mersul la birou.

Dropbox: Compania a lansat programul „Virtual First” în aprilie 2021, care le permite angajaţilor să lucreze 90% din timp remote.

Pinterest: Angajaţii pot lucra de absolut oriunde pe teritoriul SUA sau din alte ţări şi au obligaţia de trece pe la birou odată pe an pentru diverse activităţi care ajută la dezvoltarea echipelor.

Verizon: Gigantul de internet şi telecomunicaţii a lansat programul „Work Forward” în februarie 2021, în cadrul căruia angajaţii pot alege dintre munca de acasă şi de la birou sau hibrid fără să existe vreo obligaţie la nivelul întregii companii privind frecvenţa la care personalul trebuie să treacă pe la birou.

Instacart:  Modelul „Flex First” al Instacart, anunţat în mai 2022, permite ca peste 70% dintre angajaţii companiei să aleagă între a lucra de acasă, de la birou sau hibrid.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
munca,
birou,
companii,
program,
hibrid

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.