Titlurile de stat pentru populaţie vândute în noiembrie de Ministerul Finanţelor Publice intră luni, 7 decembrie, la tranzacţionare la bursă

Autor: Tibi Oprea Postat la 04 decembrie 2020 30 afişări

Titlurile de stat pentru populaţie vândute în noiembrie de Ministerul Finanţelor Publice intră luni, 7 decembrie, la tranzacţionare la bursă

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a anunţat investitorii că luni, 7 decembrie, vor intra la tranzacţionare cele trei emisiuni de titluri de stat pentru populaţie din programul Fidelis derulat de Ministerul Finanţelor Publice prin piaţa de capital în perioada 9-27 noiembrie.

Ministerul Finanţelor a atras de la investitori persoane fizice pe parcursul a trei săptămâni 2,7 miliarde de lei. Pe 2 decembrie cele trei segmente ale emisiunii Fidelis, respectiv cele două fi­nan­ţări în lei, în valoare totală de 1,3 mld. lei, şi cea în euro, de 1,4 mld. lei, au fost procesate în sistemul bursei de la Bucureşti.

Indicele de alocare a fost stabilit la 1, ceea ce înseamnă că pentru fiecare titlu de stat subscris investitorilor le va fi alocat câte 1 titlu de stat.

Oferta primară de vânzare a titlurilor de stat Fidelis a fost intermediată de sindicatul format din BT Capital Partners (Lead Manager şi Intermediar) şi Banca Transilvania (Grup de Distribuţie), Banca Comercială Română şi BRD – Groupe Societe Generale (Intermediari). De asemenea, titlurile de stat au putut fi cumpărate şi prin participanţi eligibili.

Pe de altă parte, numărul şi valoarea finală de titluri de stat subscrise şi alocate sunt următoarele: 6.285.714 titluri cu o valoare totală de 628,57 mil. lei la emisiunea în lei cu maturitatea de 1 an, respectiv 5.494 de ordine; 6.683.964 titluri cu o valoare totală de 668,4 mil. lei la emisiunea în lei cu maturitate de 3 ani, respectiv 4.377 de ordine; 2.886.484 titluri cu o valoare totală de 288,6 mil. euro (1,4 mld. lei) la emisiunea în euro cu maturitatea de cinci ani, număr ordine 3.395.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
titluri,
finante,
minister,
intrare,
mfp

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.