Ţigările electronice conţin cantităţi mai mari de agenţi cancerigeni decât ţigările normale

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 27 noiembrie 2014 46 afişări

Un studiu al oamenilor de ştiinţă japonezi arată că ţigările electronice sunt mai periculoase decât ţigările normale.

Ţigările electronice conţin cantităţi mai mari de agenţi cancerigeni decât ţigările normale

Raportul, comandat de către ministerul japonez al sănătăţii, a studiat vaporii de aer produşi de dispozitivele electronice. Rezultatele arată că agenţii cancerigeni, precum formaldehida, sunt prezenţi în cantităţi de zece ori mai mari în ţigările electronice faţă de nivelul măsurat la ţigările normale, notează Reuters.

În luna august, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut guvernelor să interzică comercializarea ţigărilor electronice pe motiv că ar dăuna tinerilor şi femeilor gravide.

Deşi a fost prezentată iniţial ca fiind mult mai puţin dăunătoare decât consumul normal de tutun, ţigara electronică a devenit în ultimii ani un subiect de controversă, fiind chiar interzisă în anumite state.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tigarile-electronice-contin-cantitati-mai-mari-de-agenti-cancerigeni-decat-tigarile-normale-13658505
13658505
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.