"The Revenant" şi "Mad Max: Fury Road" sunt filmele cu cele mai multe nominalizări la premiile Oscar

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 14 ianuarie 2016 250 afişări

"The Revenant" (12 nominalizări) şi "Mad Max: Fury Road" (10 nominalizări) se află în fruntea listei de filme care se vor lupta pentru cele mai râvnite distincţii din cinematografie. Urmează "The Martian", cu 7 nominalizări, "Spotlight" şi "Bridge of Spies", ambele cu câte 6 nominalizări şi "Star Wars: The Force Awakens" cu 5 nominalizări.

"The Revenant" şi "Mad Max: Fury Road" sunt filmele cu cele mai multe nominalizări la premiile Oscar

"The Big Short", "Bridge of Spies", "Brooklyn", "Mad Max: Fury Road", "The Martian", "The Revenant", "Room" şi "Spotlight" sunt lungmetrajele nominalizate la cea de-a 88-a ediţie a premiilor Oscar, la categoria "cel mai bun film".

Bryan Cranston, Matt Damon, Leonardo DiCaprio, Michael Fassbender şi Eddie Redmayne au fost nominalizaţi la premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal. Bryan Cranston a fost nominalizat pentru rolul interpretat în filmul "Trumbo", Matt Damon, pentru interpretarea din "The Martian", Leonardo DiCaprio, pentru "The Revenant", Michael Fassbender, pentru "Steve Jobs", iar Eddie Redmayne, pentru "The Danish Girl".

Cate Blanchett, Brie Larson, Jennifer Lawrence, Charlotte Rampling şi Saoirse Ronan au fost nominalizate la categoria "cea mai bună actriţă în rol principal", potrivit site-ului oficial al evenimentului. Cate Blanchett a fost nominalizată pentru rolul din "Carol", Brie Larson, pentru "Room", Jennifer Lawrence, pentru "Joy", Charlotte Rampling, pentru "45 Years", iar Saoirse Ronan, pentru "Brooklyn".

Adam McKay, George Miller, Alejandro Gonzalez Inarritu, Lenny Abrahamson şi Tom McCarthy au fost nominalizaţi la categoria "cea mai bună regie".

Alejandro Gonzalez Inarritu a fost nominalizat pentru regia filmului "The Revenant", Adam McKay pentru "The Big Short", George Miller pentru "Mad Max: Fury Road", Lenny Abrahanmson pentru "Room", iar Tom McCarthy pentru "Spotlight".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/the-revenant-si-mad-max-fury-road-sunt-filmele-cu-cele-mai-multe-nominalizari-la-premiile-oscar-14965422
14965422
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.